De fleste konsulenter bliver introduceret til deres nye job

Det var rigtig positivt at læse – og gjorde mig rigtig glad at opdage, at langt de fleste nyansatte konsulenter bliver introduceret til deres nye job på den ene eller anden måde.

Min spørgeskemaundersøgelse* viste at 70-80 pct. af de adspurgte konsulenter blev introduceret til deres nye job.

Hvordan blev du introduceret til din stilling som konsulent? 65 pct via et introprogram.
*Spørgeskemaundersøgelse gennemført sommeren 2020 blandt 137 respondenter, der i gennemsnit havde været ansat som konsulent i det offentlige i 2 år.

De fleste bliver introduceret

Langt de fleste blev introduceret til deres arbejdsplads IT-systemer eller ESDH-systemer, altså det dokumenthåndteringssystem, der er et lovkrav at bruge i alle offentlige virksomheder. Når nu det er et lovkrav at bruge disse ESDH-systemer, så kan det undre, at svaret ikke er 100 pct. Det kan der naturligvis være mange årsager til, som jeg ikke vil kaste mig ud i at gætte. Da jeg i sin tid startede i en kommune, fik jeg en halv times sidemandsoplæring af min chef, så fandt jeg selv ud af resten. Men hvis dokumenthåndtering er en udfordring i jeres organisation, kunne der være et potentiale i at få undervist alle ordentligt i dette grundlæggende arbejdsredskab.

Oplæring og introduktion

Var der nogen form for oplæring, da du startede i din nuværende stilling?

  • I IT-systemer/ ESDH-systemer 70 pct.
  • I organisationen 62 pct.
  • I opgaver 35 pct.
  • Ingen 20 pct.

Langt de fleste får også en eller anden form for oplæring i organisationens opbygning, hvem der er hvem osv. Dette kan være helt centralt for at være i stand til at samarbejde på tværs i organisationen. Det er svært at samarbejde, hvis du ikke ved, hvem du skal samarbejde med.

Giv ikke op!

En ordentlig introduktion kan tydelig gøre samarbejdsrelationer og -områder helt fra starten af, og hvis alle parter tager denne opgave på sig og gør det ordentligt, kan de nye konsulent måske endda se potentialer, som dem, der har flere år på bagen i organisationen er blevet blinde for. Jo længere tid vi har været i det samme job, desto større er tendensen til at sige: “Det har vi prøvet før, det virkede ikke.” Men tiden kan modne mange ting og et projekt, der ikke kunne gennemføres for fem år siden kan sagtens være modnet og være klar til at blive iværksat. Så giv ikke op 🙂

Det var rigtig positivt at læse, at 70-80 pct. af de nyansatte konsulenter blev introduceret til deres nye job via en eller anden form for introprogram.
Jep, det gjorde mig rigtig glad at læse 🙂

Har du også læst de andre blogindlæg om min spørgeskemaundersøgelse?

Der er brug for hjælp

Det er okay ikke at kunne alt

1 Comment

  1. Pingback: Det svære samarbejde på tværs -

Comments are closed.